onsdag den 2. marts 2011

Tvivl om isolering af fundament

Efter at have talt en del med forskellige fundamentsfirmaer, er jeg kommet en del i tvivl om hvilket fundament der er det rette for denne hustype. Det tilbud jeg har modtaget, er et randfundament isoleret med 300mm sundolit (flamingo). Men det andet firma som jeg er ved at indhente tilbud fra, mener ikke at der skal isolering i selve fundamentet, da der også skal 100 mm isolering mellem gulvstrøerne ovenpå fundamentet og der skal være cirkulation under gulvstrøerne.
Jeg ringer derfor til Flemming fra husfirmaet, for at få afklaring omkring hvad der er det rigtige for lige netop denne hustype. Det bliver jeg imidlertid ikke meget klogere af. Ifølge den varmetabsberegning, som der er udarbejdet for huset, så skal fundamentet ned på en såkaldt k-værdi på 0,15. Flemming henviser til til Rockwools hjemmeside, hvor jeg selv kan læse mig frem til det rigtige svar, han mente dog ikke at det var godt nok med et uisoleret fundament, ifølge det han havde læst på hjemmesiden.
Jeg besluttede mig derfor at det nok var bedst at vælge et fundament med isolering, bare for at være på den varme side.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar