fredag den 22. april 2011

Første rigtige byggedag er overstået

Når allerede indledende øvelser med opmåling og nivellering er overståede, så går det rigtigt stærkt. Alle bjælkerne passer ind i hinanden, uden voldsomme udfordringer. Enkelte samlinger skal dog overbevises med mukkerten, men sådan er det jo med træ.
Der har indtil nu, kun været enkelte problemer. Der var kun et alvorligt problem med en manglende bjælke, hvilket afsluttede byggeriets første dag. Heldigvis har Nynorm vedlagt nogle ekstra meter bjælke, som vi kan tilpasse som erstatning for den manglende bjælke. Det sætter byggeriet nogle timer tilbage, men det er bedre end at skulle vente på en ny bjælke fra Estland.
Det viste sig senere, at bjælken ikke manglede, men at den blot var lagt i den forkerte bunke. Sådan kan det gå.
Derudover mangler der nogle lister til at fastgøre vinduerne, så dem må vi også improvisere, men igen er problemet ikke større end at vi kan improvisere en løsning. Det er desuden årsagen til at vinduerne endnu ikke er monteret i huset endnu.
Man skal være lidt påpasselig med at komme bjælkerne for meget i spænd, de er jo lavet af træ og træ kan splintre og flække. Her er et stykke af en bjælke flækket af under presset, men det kan limes på senere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar