fredag den 29. april 2011

Det tager længere tid end man tror at opsætte sternbrædder

Først skal enderne af alle tværspærrene imellem undertaget og overtaget skæres af og rettes til, herefter skal sternbrædderne skrues på. Efter en del forskellige forsøg med både rundsav, fuksvans og vinkelsliber, faldt valget på bajonetsaven. Den laver ikke et særligt pænt snit, men det er jo ikke noget man kan se når sternbrædderne er sat op. Vi fik også skåret tagbrædderne af i den korrekte længde med en rundsav.
Sternbrædderne var relativt lette at sætte op. De var skåret til i længden, så de passede i husets længde. For udseendets skyld, valgte vi forskyde det mellemste sternbrædt. Det viste sig at vi havde lavet taget et par centimeter for bredt, så sternbrædderne var lige lidt for korte, men det må vi fikse senere med lidt træklodser og kit.
Den er straks værre med vindskederne. Vi var ikke tilstrækkeligt opmærksomme på at tværspærrene i gavlene skulle være helt lodrette, og det er for sent at rette nu. Det giver problemer med at montere vindskederne (Dvs. de sternbrædder der skal monteres på gavlene). Vi venter derfor med at montere dem, til senere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar