lørdag den 2. april 2011

Fundamentstegning eller det der ligner

Når nu der skal støbes et fundament, så skal entreprenøren have en tegning som han kan støbe efter.
Heller ikke her var husfirmaet særligt behjælpelige, selvom de på deres hjemmeside reklamerer med deres store erfaring indenfor fundamenter og den rådgivning de yder omkring dette.
Det eneste vejledning jeg kunne få fra Flemming fra husfirmaet, var at jeg skulle give entreprenøren den strøtegning som følger med huset. Problemet med dette er bare at Flemming, da jeg besøgte dem, fortalte mig at det var en god idé at støbe fundamentet lidt mindre end strøtegningen. Derudover angiver strøtegningen ikke skillevægge særligt tydeligt. Sidst men ikke mindst, skal entreprenøren jo også vide hvor vandrør og afløb og så videre, skal placeres i huset.
Der var ingen anden vej, end at jeg måtte i gang med Paint i windows, og så forsøge mig efter bedste evne.
Der er mange overvejelser der skal laves i den forbindelse, for placeringen af afløb kan jo ikke ændres, når først fundamentet er støbt. Det der også skulle tages med i overvejelserne er de 145mm. isolering der kommer på indersiden af alle vægge. Det vil jo være uhensigtsmæssigt hvis afløbet er placeret inde i en væg.
Dog er afløbet fra toilettet placeret midt inde i væggen, idet jeg så får mulighed for at lave et indbygget toilet, og dermed spare plads på et i forvejen lille toilet.
Jeg vil prøve at aftale et besøg med entreprenøren i løbet af den kommende uge, for at sikre mig at fundamentstegningen er lavet rigtigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar